Prepínate na cloud? 5 tipov.

Mnohé spoločnosti majú obavy z prechodu do cloudu, ale to už nie je potrebné. Na nedávnej vedomostnej relácii s našimi klientmi sa ukázalo, že cloud môže ponúknuť mnoho výhod. Zvažujete prechod do cloudu pre vaše potreby sledovania času, fakturácie a plánovania a chcete vedieť, kde sa skrývajú úskalia a na čo si treba dať pozor? Poskytujeme vám päť tipov!

Prečo by som mal prejsť na cloud?

Aké výhody ponúka práca v cloude? Opýtali sme sa Kees-Jana Schoutena z firmy Londen & Van Holland, ktorý vyzdvihol jednoduchosť a stabilitu ako hlavné výhody. „Najväčšou výhodou je však výmena informácií medzi systémami.“ Podľa Henka Aardooma z Full Finance Consultants je významnou výhodou škálovateľnosť a práca v cloude je nákladovo efektívnejšia. Ďalšou výhodou podľa Henka je, že „sa môžete sústrediť na svoju profesiu namiesto IT a inštalácií softvéru.“ V spoločnosti Qics považujeme za obzvlášť výhodné, že sme mohli znížiť čas implementácie na polovicu, čo šetrí náklady ako pre našich klientov, tak pre nás.

Na čo si treba dať pozor?

Ak chcete zabezpečiť plynulý prechod do cloudu, tipy od spoločností, ktoré už prechod uskutočnili, môžu byť veľmi užitočné. Tu je 5 tipov od Full Finance a Londen & Van Holland:

1. Zapojte svojich ľudí do prechodu

Podľa Henka Aardooma je zapojenie kľúčovým bodom. „Veci, ktoré sa nevydaria, sú často zvaľované na aplikácie alebo systémy, ale najdôležitejšie je zapojiť svojich ľudí do prechodu do cloudu. Dajte si záležať na tom, ako ľudí zapojíte a prevediete ich týmto procesom.“

2. Zamerajte sa na dostupnosť a bezpečnosť

cloud flexibility and security

Podľa Kees-Jana Schoutena sú kľúčové najmä dostupnosť a bezpečnosť. „Bezpečnosť je argument, ktorý sa často používa proti prechodu do cloudu, ale cloud je často oveľa bezpečnejší.“ Príkladmi zlepšenia bezpečnosti sú Single-Sign On a Dvojfaktorová autentifikácia.

3. Zabezpečte dôkladný výber balíka

Môžete nájsť jedného dodávateľa pre vaše potreby a požiadavky? Investujete do celkového riešenia alebo zostavujete riešenie z viacerých aplikácií „best-of-breed“? Často je možné viac, ako si myslíte. Riešenie nie je vždy závislé od jedného dodávateľa, ale môže byť nahradené paletou riešení, ktoré lepšie vyhovujú rôznym obchodným procesom. Venujte pozornosť rôznym scenárom, aby ste sa mohli pozrieť aj mimo rámca celkových poskytovateľov.

4. Zvážte manažérske informácie

consider management information

Častým argumentom pri riešení „best-of-breed“ je, že dostupné údaje sú uložené vo viacerých databázach. Avšak cloudové aplikácie poskytujú „konektory“, ktoré odosielajú údaje do nástrojov ako Microsoft Power BI, čo uľahčuje tvorbu požadovaných správ. Chcete sa dozvedieť viac o tejto téme? Eddy Plasier nedávno napísal článok na túto tému: Best-of-Breed s cloudovými aplikáciami: víťazný scenár?

5. Nasledujte osvedčené postupy dodávateľa

Kees-Jan Schouten uzatvára, že je dôležité riadiť sa osvedčenými postupmi dodávateľa: „Môžete si prispôsobiť softvér podľa vlastných procesov, ale moja rada je, aby ste sa riadili spôsobom práce dodávateľa. Váš dodávateľ viedol mnoho rozhovorov so zákazníkmi, a preto presne vie, ktorý proces funguje najlepšie.“

Tags: Accountancy Algemeen
Požiadať o ukážku  Najlepšie riešenie pre plánovanie, registráciu a fakturáciu hodín.
Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy