Integrácia s eVerbinding

QicsMilestones už nejaký čas ponúka integráciu s eVerbinding. eVerbinding uľahčuje digitálnu fakturáciu a je pripojený k holandskej vládnej sieti pre digitálnu fakturáciu.

Prečo táto integrácia?

Stručne povedané, táto integrácia umožňuje digitálne spracovanie faktúr, ktoré odosielate. Výsledkom je, že váš príjemca môže tieto faktúry spracovať rýchlejšie a s menším počtom chýb vo svojom účtovníctve. To vám tiež šetrí čas a vaše faktúry sú rýchlejšie zaplatené.

Ďalším dôležitým dôvodom je, že vláda vyžaduje, aby všetky zmluvné strany fakturovali určitým digitálnym spôsobom. Tento spôsob teraz plne podporujeme.

Ako to funguje?

Plne digitálne spracovanie faktúr je možné aj pomocou riešení na ‘skenovanie a rozpoznávanie’. V praxi je však tento systém veľmi náchylný na chyby a zostáva pracovnou činnosťou náročným procesom.

S eVerbinding to funguje inak: namiesto odosielania faktúry ako PDF sa faktúra odošle ako súbor v štandardnom formáte, ktorý môže byť priamo integrovaný do účtovného systému. Tento štandardný spôsob je založený na XML a nazýva sa ‘UBL’. (O tom sme už napísali článok).

Aby sa tento štandard správne uľahčil, vláda používa špeciálnu sieť na odosielanie faktúr. Táto sieť sa nazýva ‘Simplerinvoicing’ a je súčasťou európskej siete Peppol.

Ako to funguje v QicsMilestones?

Ak používate QicsMilestones na plánovanie, sledovanie času a/alebo fakturáciu, najprv sa musíte prihlásiť na odber eVerbinding. Náš podporný tím vám s tým rád pomôže.

Keď sa prihlásite, dostanete kód. Po zadaní kódu môžete pre každý vzťah určiť, či má faktúru prijímať prostredníctvom eVerbinding/Simplerinvoicing. Keď je táto možnosť vybratá, všetky faktúry budú odoslané vo formáte UBL prostredníctvom siete Simplerinvoicing.

Chcete vedieť viac?

Chcete sa dozvedieť viac o eVerbinding, e-fakturácii/e-billingu prostredníctvom siete Simplerinvoicing? Kontaktujte nás!

Tags: ICT & Consultancy Accountancy Algemeen
Požiadať o ukážku  Najlepšie riešenie pre plánovanie, registráciu a fakturáciu hodín.
Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy