Best of Breed s cloudovými aplikáciami: víťazný scenár?

Pravdepodobne ste si všimli: všetok nový softvér je v cloude. Softvérové spoločnosti investujú výrazne viac do vývoja cloudového softvéru ako do tradičného softvéru 'on-premises,' ktorý je nainštalovaný a aktualizovaný vo vašej kancelárii (alebo u poskytovateľa hostingu). Tento trend začal pred niekoľkými rokmi a pravdepodobne sa nezmení. Ak softvérová spoločnosť v dnešnej dobe neponúka cloudové riešenia, ich dni sú pravdepodobne spočítané. Keď spoločnosti nakupujú nový softvér, stoja pred zásadnou voľbou: chcú prejsť do cloudu (kde sa nachádza inovácia), preferujú radšej nie (cítia sa bezpečnejšie s údajmi v rámci firmy), alebo sú otvorení hybridnému prístupu (výber softvéru, ktorý najlepšie vyhovuje, bez ohľadu na jeho fyzické umiestnenie)?

Vplyv cloudu na Best-of-Breed

Okrem voľby medzi 'cloudom' alebo 'on-premises' čelia spoločnosti aj ďalšej voľbe: mali by investovať do jedného integrovaného riešenia alebo si zostaviť celé riešenie z viacerých 'best-of-breed' aplikácií? Hoci sa tieto scenáre na prvý pohľad nezdajú byť priamo spojené s cloudovým softvérom (táto debata prebiehala už pred desiatimi rokmi), vzostup a akceptácia cloudu zdôraznili výhody 'best-of-breed.' Dizajn cloudového softvéru vždy prioritizoval integráciu s inými cloudovými aplikáciami. Cloudové aplikácie sú navrhnuté tak, aby sa prepojili, a techniky na ich prepojenie sa v posledných rokoch stali rozsiahlejšími, spoľahlivejšími a dostupnejšími. Z komerčného hľadiska majú softvérové spoločnosti dobré dôvody využiť scenár 'best-of-breed'. Cloudové aplikácie sa často zameriavajú na konkrétne podprocesy, a nie na celý obchodný proces, na základe predpokladu, že špecializácia je kľúčom k úspechu na trhu, spokojnosti zákazníkov a konkurenčnej výhode. Silné integračné schopnosti sú v takejto stratégii nevyhnutné, pretože umožňujú poskytovať zákazníkom komplexné riešenie.

Flexibilita ako hlavná výhoda

cloud best of breed scenario

Prepojením cloudových riešení s viacerými balíkmi existuje mnoho možností a rôzne oddelenia v rámci spoločnosti môžu všetky ovplyvniť konečné riešenie. Hlavnou výhodou 'best-of-breed' je jasne flexibilita: nemusíte urobiť všetky rozhodnutia vopred. Môžete si vybrať podľa podprocesu a ak sa voľba v praxi neosvedčí, iné cloudové riešenie môže zaujať jeho miesto bez narušenia zvyšku organizácie. Táto flexibilita v kombinácii s flexibilnými licenčnými modelmi (platba podľa použitia) robí scenáre 'best-of-breed' s cloudovými aplikáciami takými atraktívnymi.

Nevýhody Best-Of-Breed

Samozrejme, existujú dôvody, prečo byť skeptický voči scenáru best-of-breed. Najčastejšie spomínané dôvody sú:

  • Zamestnanci pracujú s viacerými aplikáciami, ktoré musia zvládnuť.
  • Dostupné údaje sú uložené vo viacerých databázach, čo sťažuje získanie manažérskych informácií naprieč celým procesom.

V praxi prvá námietka často vedie k malým problémom. Kvôli špecializácii rolí sa zamestnanec zvyčajne podieľa len na niekoľkých podprocesoch a na niekoľkých okrajovo. Navyše, moderné riešenia (často v cloude) investujú veľa času do užívateľskej prívetivosti, aby získali nových zákazníkov bez veľkých konzultácií a školení.

Druhý argument je určite platný. Ak sú všetky údaje v jednej, priamo prístupnej databáze, je skutočne jednoduchšie získať údaje pre manažérske informácie. Avšak vývoj v tejto oblasti je tiež rýchly: cloudové aplikácie poskytujú 'konektory' na dodanie relevantných, modelovaných údajov nástrojom ako Microsoft Power BI alebo do dátového skladu. Ak môžete zhromaždiť údaje z rôznych aplikácií v centrálnej databáze, môžete vytvárať požadované reporty.

Okrem toho, vytváranie manažérskych reportov vo veľkej 'all-in-one' databáze nie je také jednoduché, ako sa zdá. Tabuľky a závislosti sú často také zložité, že je potrebné špecialistov, aby z týchto údajov odvodili spoľahlivé manažérske informácie.

V praxi

Zaviedli sme cloudovú aplikáciu, ktorá sa zameriava na projektové plánovanie (plánovanie kapacity), sledovanie času, fakturáciu a riadenie projektov. V posledných rokoch sme sa viac a viac integrovali s inými balíkmi a často fungujeme v scenároch 'best-of-breed'. V porovnaní s naším podobným on-premise riešením sme na polovicu znížili časy implementácie, znížili tlak na podporu v oblasti integrácie a vďaka Microsoft Power BI sme poskytli moderné manažérske informácie za nižšie náklady. Z nášho pohľadu je 'best-of-breed' s cloudovými aplikáciami určite víťazným scenárom.

Qics

V Qics neustále vyvíjame softvér, ktorý pomáha profesionálnym poskytovateľom služieb pracovať efektívnejšie a získať lepší prehľad. Navštívte našu webovú stránku pre viac informácií.

Tags: Accountancy
Požiadať o ukážku  Najlepšie riešenie pre plánovanie, registráciu a fakturáciu hodín.
Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy