10 výhod Power BI

Aby sme vysvetlili 10 výhod Power BI, musíme sa najprv pozrieť na jeho históriu. V minulosti IT oddelenie vytváralo vlastné reporty z dostupných údajov a doručovalo ich priamo koncovému používateľovi. Toto bola prvá generácia Business Intelligence (BI), známa aj ako ‘Technická BI’. Nasledujúca generácia BI umožnila tvorbu reportov analytikom (napr. kontrolórom) pred ich doručením koncovému používateľovi (Self-service BI).

Dnes hovoríme o ‘End user BI’. To znamená, že každý koncový používateľ môže splniť svoje vlastné potreby v oblasti reportovania. Analytik a IT oddelenie pripravujú základné údaje, ale koncový používateľ si môže vytvoriť vlastné reporty z dostupných informácií. Práve toto je cieľom spoločnosti Microsoft s Power BI.

Microsoft sa snaží získať vedúcu pozíciu vo svete nástrojov Business Intelligence s Power BI. 10 výhod Power BI je:

1. Krásne vizualizácie

prehľad o produktivite

S Power BI môžete rýchlo a krásne vizualizovať svoje údaje. K dispozícii je množstvo nástrojov a každý deň pribúdajú nové na tvorbu grafov, tabuliek, máp, pracovných tokov atď. Každý z nich je ľahko použiteľný a dá sa prispôsobiť farebným schémam.

2. Jednoduché zdieľanie informácií

S Power BI môžete jednoducho zdieľať reporty a/alebo dashboardy. Reporty a/alebo dashboardy, ktoré chcete zdieľať, sú pripravené pre tých, ktorí majú oprávnenie na ich prijatie. Samozrejme, môžete nastaviť práva a role, aby nikto nevidel informácie, ktoré pre neho nie sú určené.

3. Power BI je všade

Power BI je dostupné na notebooku, smartfóne alebo tablete. Kdekoľvek sa nachádzate, údaje sú vždy dostupné a prístupné. Power BI dokonca ponúka možnosť navrhnúť dashboard špeciálne pre smartfón, takže údaje sú dobre vizualizované aj na malom displeji.

4. Preddefinované dashboardy a reporty

qicsmilestones dashboard

Existuje mnoho aplikácií, ktoré poskytujú preddefinované reporty a dashboardy pre Power BI, takzvané ‘šablóny riešení’. Ak používate jednu z týchto aplikácií (napr. MS Dynamics alebo Salesforce), môžete okamžite pristupovať k reportom a dashboardom vytvoreným v Power BI.

5. Power BI je inteligentné

V Power BI môžete položiť akúkoľvek otázku. Napríklad, ktorý projekt priniesol najväčší zisk. Power BI vám zobrazí relevantné údaje ako odpoveď na vašu otázku. Toto je tiež známe ako ‘dotaz v jazyku’. Najlepšie funguje, keď svoju otázku položíte v angličtine a vaše reporty sú tiež v angličtine.

6. Power BI je integrované so všetkými produktmi Microsoft

Ďalšou výhodou Power BI je, že je integrované so všetkými produktmi Microsoft. Napríklad s MS Flow môžete posielať upozornenia z Power BI, ak KPI klesne pod alebo prekročí určitú hodnotu. Údaje z iných produktov Microsoft môžete tiež ľahko prístupovať prostredníctvom Power BI.

7. Je to Plug & Play

Nasadenie Power BI si vyžaduje len málo úsilia. Nie je potrebná žiadna lokálna inštalácia a aktualizácie sa automaticky implementujú. Takto môžete využívať najnovšie funkcie každý mesiac bez toho, aby vaše IT oddelenie muselo čokoľvek robiť.

8. Power BI je veľmi rýchle

powerbi príjmy na zákazníka

Keďže všetky údaje sú uložené v pamäti, Power BI je veľmi rýchle. Môžete rýchlo ťahať a púšťať a okamžite vidieť výsledky. Nemusíte čakať na spracovanie dotazov. Keď máte veľa údajov na analýzu, nezpomalí sa to a môžete "jednoducho" získať informácie, ktoré hľadáte priamo.

9. Bezproblémová integrácia s Excelom

Power BI je bezproblémovo integrované s Excelom. V inom softvéri sa často používa funkcia 'export do Excelu', ale to nie je potrebné s Power BI. V Power BI môžete použiť možnosť 'analyzovať v Exceli'.

10. Power BI je lacné

Posledný bod nie je určite najmenej dôležitý: práca s Power BI nie je drahá. Existuje bezplatná verzia, ktorá je dosť rozsiahla. Platená verzia (Power BI Pro) stojí približne 8,50 € za používateľa mesačne.

V skratke, existuje množstvo dôvodov na nadšenie z Power BI. A nie sme jediní, pretože výskumná firma Gartner umiestnila Power BI na prvé miesto vo svojom ‘Magic Quadrant’ tento rok.

Power BI pre QicsMilestones

Používate QicsMilestones? Potom môžete pripojiť QicsMilestones k Power BI, čím sa vaše údaje okamžite sprístupnia. Môžeme vám pomôcť implementovať Power BI, aby ste mohli začať okamžite. Zaujíma vás to? Kontaktujte nás.

kontaktujte nás tlačidlo

Tags: Accountancy Algemeen
Požiadať o ukážku  Najlepšie riešenie pre plánovanie, registráciu a fakturáciu hodín.
Branche-keuze

Momenteel ziet u content voor de branche
Accountancy